Reevaluarea managerilor de spitale care au primit calificativul “nesatisfacator”


Intră acum și în grupul de

Posturile de manageri de spital ocupate de interimari vor fi scoase la concurs de Ministerul Sanatatii, luna viitoare. În judetul Suceava, asemenea situatii se înregistreaza la Spitalul Judetean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, spitalele Orasenesc si de Psihiatrie Cronici din orasul Siret si Spitalul Orasenesc Solca. Concursul va avea loc în perioada 28 octombrie-4 noiembrie, înscrierile fiind programate între 18 si 19 octombrie. În momentul de fata, la Spitalul Judetean de Urgenta “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, postul de director este ocupat în prezent de directorul medical, dr. Doina Motan Ganea, care a declarat, chiar de la preluarea interimatului, ca nu va candida pentru acest post.

Seful ASP Suceava, dr. Alexandru Lazareanu, a precizat luni ca, deocamdata, nu se vehiculeaza niciun nume de medic care ar fi tentat de acest post, dar este stiut faptul ca vreo 10 medici din cel mai mare spital al judetului au urmat cursurile de management organizate de minister, obligatorii pentru a putea participa la concurs.

Spitalul Orasenesc Siret este condus cu titlu interimar de medicul internist Ionut Grigore, la Solca manager este dr. Adrian Ignat, iar la Psihiatrie Cronici Siret, de doua saptamâni, sef este psihologul Tiberiu Rotaru.

Alexandru Lazareanu a mai spus ca în luna octombrie va avea loc reevaluarea managerilor de spitale care au primit calificativul “nesatisfacator” la evaluarea MSP dupa un an de activitate. Este vorba de managerii Adrian Sigmund de la Spitalul Municipal Falticeni, Aurel Scurtu de la Spitalul Municipal Vatra Dornei, Petronela Paziuc de la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc si Adrian Popoiu de la Psihiatrie Cronici Siret. Acesta din urma însa nu mai este director de spital, el fiind ales primar.

O comisie de la ASP va analiza activitatea managerilor cu “nesatisfacator”, pe timpul celor  6 luni acordate de minister pentru remedierea deficientelor. Rezultatele primei evaluari au fost publicate în luna mai a acestui an, doar trei dintre directorii a caror activitate a fost analizata ramânând pe functii  fara probleme: dr. Eugen Ciosnar de la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, Dorin Sorin Robu de la Spitalul Municipal Radauti si Doru Malancraveanu de la Spitalul Orasenesc Gura Humorului.


Intră acum și în grupul de