Olimpic international sucevean, premiat de seful Guvernului


Intră acum și în grupul de

Serban Nicu David, absolvent al Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava s-a aflat luni printre  cei 67 de elevi olimpici români care au obtinut performante la competitiile scolare internationale, primiti de premierul Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria. Suceveanul, pregatit în cadrul Centrului de Excelenta a obtinut mentiune la Olimpiada internationala de astrofizica, desfasurata în luna august, în Indonezia.

Evenimentul de la Palatul Victoria a deschis „Saptamâna excelentei în educatie”, în cadrul careia se vor desfasura mai multe manifestari dedicate olimpicilor internationali si nationali. Organizata la initiativa prim-ministrului,  „Saptamâna excelentei în educatie” înseamna si acordarea a peste 10.000 de diplome de excelenta olimpicilor internationali si nationali, profesorilor care i-au pregatit, precum si unitatilor de învatamânt care detin un numar important de elevi olimpici.

În cadrul actiunii, elevii au purtat, în functie de medaliile pe care le-au obtinut, respectiv aur, argint si bronz, tricouri reprezentând una din cele 3 culori ale steagului românesc. De asemenea, au îmbracat tricouri de campioni si elevii care au obtinut în concursuri cele peste 2.600 de mentiuni. Tricourile au fost brodate cu frunze de laur si cu inscriptia „Olimpicii scolii românesti”.

Olimpicii internationali si nationali, precum si profesorii care i-au pregatit, au primit recompense materiale pentru palmaresul lor, în baza unui Program initiat în 2007 de Guvern, prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului.


Intră acum și în grupul de