Fotbal : Platini: “Victoria CFR-ului la Roma arata ca fotbalul e frumos”


Intră acum și în grupul de

Campioana României a ajuns sa fie data ca exemplu în disputa pe care doi dintre cei mai importanti oameni din fotbalul european o au în aceste zile. Michel Platini, presedintele UEFA, si Arsene Wenger, antrenorul lui Arsenal, se afla într-un razboi deschis de ceva vreme.
Michel Platini, cunoscut ca un sustinator al fotbalului din estul Europei, i-a oferit managerului londonez exemplul lui CFR Cluj, care saptamâna trecuta a învins pe Roma în prima etapa din Liga Campionilot. „Victorii cum a fost cea obtinuta de CFR la Roma fac fotbalul frumos.

Oameni precum Wenger nu înteleg asta, deoarece gândesc fotbalul ca o afacere si nu vor sa vada echipele mici câstigând în fata celor mari”, a spus presedintele UEFA pentru “Dauphine Libere”. Fostul mare jucator francez a continuat sa-l atace pe tehnicianul lui Arsenal: „Mie îmi place sa vorbesc despre fotbal, lui despre afaceri. Sper ca dorinta lui , de a se lua decizii dupa studiul fazelor video, sa nu fie aprobata niciodata”.

Totusi, atacul lui Platini este poate surprinzator, deoarece Wenger este unul dintre managerii care au atras atentia asupra exploziei preturilor fotbalistilor si care prefera sa-si promoveze tinerii din propria pepiniera. Site-ul thespoiler.co.uk considera ca antrenorul lui Arsenal este vazut de presedintele forului european ca o amenintare a pozitiei sale, dupa ce tehnicianul londonezilor va parasi clubul de pe “Emirates”. Principalele atuuri ale lui Wenger ar fi, în opinia sursei citate, faptul ca a antrenat în multe tari si este o figura populara datorita filosofiei ofensive pe care o promoveaza, dar si pentru ca este un adept al academiilor de tineret.


Intră acum și în grupul de