Tratative cu potentialii investitori in dezvoltarea Aeroportului


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat marti, într-o conferinta de presa, ca pâna la sfârsitul lunii septembrie va discuta cu mai multi potentiali investitori în dezvoltarea Aeroportului Suceava, printre care o firma din China, dar si cu investitori germani, K+P sau Geiger. „Asteptam ofertele sa gasim solutia cea mai favorabila”, a spus Flutur, precizând ca va fi luata în calcul si oferta firmei americane AMNYC, cu care CJ Suceava a semnat un protocol de intentie privind dezvoltarea zonei aeroportului, a Centrului Economic Bucovina si a unui parc industrial în zona.

Reamintim ca presedintele CJ Suceava anuntase în urma cu o luna ca a discutat si cu  CJ Botosani si Primaria Botosani pentru gasirea unei formule ­de parteneriat între Suceava si Botosani la nivelul Consiliilor Judetene si ale primariilor ca principalele beneficiare ale acestui aeroport. El a precizat, totodata, ca studiaza si posibilitatea obtinerii unui credit în vederea finantarii lucrarilor de modernizare a aeroportului, aratând ca potrivit studiului privind dezvoltarea aeroportului sucevean, acesta poate fi rentabil peste sapte ani. „Va trebui înscris într-o activitate atractiva”, a mai spus presedintele CJ Suceava.

La Aeroportul Suceava trebuie efectuate investitii de reabilitare si prelungire a pistei de la 1.800 la 2.400 de metri, modernizarea sistemului de balizaj si a cladirii aerogarii. 

­


Intră acum și în grupul de