Probleme cu reconstructia caselor, in Arbore si Brodina


Intră acum și în grupul de

 Activitatea de reconstructie a celor 197 de case din judet este, în general, în grafic, exceptând comunele sucevene Arbore si Brodina, a declarat marti, prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu.

      Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, situatia din Arbore este determinata de faptul ca unii localnici nu doresc sa aiba vecini romi care vor fi stramutati din zonele inundabile. Baisanu a aratat ca a participat cinci ore la o sedinta a CL Arbore, unde „a venit jumatate din sat” si ca multi dintre cei prezenti au sustinut ca nu doresc sa fie reconstruite case pentru romi. El a spus ca a trimis în teren o noua echipa care sa evalueze situatia din comuna si numarul de case ce trebuie reconstruite, aratând ca si în urma acestei verificari s-a stabilit ca trebuie reconstruite 23 de case, din care 11 pentru cetateni romi. Prefectul a mentionat ca s-a stabilit ca vor fi reconstruite doar casele afectate de inundatii, care erau înregistrate si se plateau impozite pe cladire.

      În ceea ce priveste comuna Brodina, unde trebuie reconstruite sase case, Baisanu a precizat ca lucrarile nu au început înca. „S-au miscat mai greu, dar lucrarile vor începe”, a spus prefectul.

      Pe de alta parte, reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat ca celelalte case aflate în reconstructie sunt în grafic si ca în 26 septembrie toate trebuie sa aiba finalizata temelia, anuntând ca la aceasta data va verifica, personal, toate lucrarile la case si ca acolo unde nu este respectat graficul va dispune amendarea primarilor.

      Potrivit Hotarârilor de Guvern  864 si 865/2008, Guvernul a suplimentat sumele alocate initial pentru reconstructia sau reabilitarea caselor afectate de inundatii, în judetul Suceava. Astfel, pentru reparatia celor 2.105 case s-a alocat suma de 5,279 milioane de lei, iar pentru reconstructia celor 197 de locuinte si reabilitarea a unui numar de 59 locuinte afectate a fost alocata suma de 2,265 milioane de lei.  ­
­


Intră acum și în grupul de