Auditul intern al CJ va aprofunda controalele


Intră acum și în grupul de

­Auditul intern al Consiliului Judetean Suceava va aprofunda controalele la institutiile aflate în subordine, întrucât, în urma verificarilor întreprinse, au fost depistate mai multe deficiente în activitatea acestora, a declarat presedintele institutiei, Gheorghe Flutur.  

Acesta a aratat în cadrul unei conferinte de presa, ca au fost identificate „probleme deosebite” la Directia Generala de Asistenta si Protectia Copilului, cum ar fi achizitia de alimente, exemplificând doar cu achizitia de cartofi, care a fost facuta la preturi de trei ori mai mari decât cele de pe piata libera, alimentele fiind achizitionate de la aceeasi­ firma. Totodata, seful administratiei judetene a spus ca, în urma controlului, s-au mai constatat ca la unele centre de protectie sociala nu au fost cuprinse în contabilitate unele activitati anexe, cum sunt cele de crestere a animalelor, a legumelor sau de prelucrare a lemnului.

Flutur a mai declarat ca în urma auditului s-a depistat ca în primavara lui 2008, înaintea alegerilor locale, „s-a turnat asfalt electoral” în valoare de 8,5 milioane de lei, fiind executate astfel de lucrari pe 12 drumuri, fara sa se asigure acoperirea financiara. Potrivit presedintelui CJ Suceava, lucrarile nu au fost finalizate, iar primariile beneficiare nu au bani pentru a deconta lucrarile catre societatea Drumuri si Poduri SA Suceava, la care actionar unic este Consiliul Judetean.  

Seful administratiei judetene sucevene a tinut sa sublinize ca verificarile vor fi aprofundate si ca cei gasiti vinovati vor raspunde. 

­


Intră acum și în grupul de