Acasă Actualitate Flutur a cerut ministrului Pădurilor soluții problema lemnului de foc pentru centrala...

Flutur a cerut ministrului Pădurilor soluții problema lemnului de foc pentru centrala cu biomasă din Suceava și HG pentru scoaterea din fond forestier a traseului conductei de gaz natural spre Vatra Dornei, dar și program de îndiguiri în zonele cu risc de inundații


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, sâmbătă, discuții cu ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, privind problemele existente în județ și care privesc acest minister.

Flutur a spus pentru News Bucovina că a cerut ministrului să găsească soluții pentru lemnul de foc pentru centrala cu biomasă din municipiul Suceava, arătând că în județul cu cea mai mare suprafață împădurită nu se reușește asigurarea masei lemnoase pentru asigurarea încălzirii a circa 20.000 de locuințe.

El consideră că orice greșeală în acest domeniu poate duce la descurajarea branșării la sistemul centralizat de termoficare în condițiile în care încălzirea în sistem centralizat este modernă, produce mai puțină poluare și este mai ieftină.

Totodată, Flutur a cerut ministrului să emită Hotărârea de Guvern pentru scoaterea din fond forestier a suprafeței de teren pe o lungime de 28 de kilometri pentru conducta de gaz natural dintre Pojorâta și Vatra Dornei.

El a explicat că documentația este depusă din luna septembrie, iar municipiul Vatra Dornei are nevoie de gaz natural în condițiile în care centrala actuală pe rumeguș este uzată și moral și tehnic, iar mare parte dintre locuitorii municipiului sunt branșați la sistemul centralizat.



Mai mult, Gheorghe Flutur i-a spus ministrului că există o problemă cu drumurile forestiere cu dublă subordonare, arătând că sunt drumuri forestiere ce apar în sistemul public al unor localități, dar și în inventarul RNP Romsilva și că ar trebui să fie emis un act normativ care să rezolve problema.

Președintele CJ Suceava a mai cerut ministrului Apelor și Pădurilor să aloce de urgență fonduri pentru zonele cu risc mare de inundații pentru realizarea de îndiguiri pe râurile Suceava, Siret, Moldova și Bistrița, dar și pe afluenți precum Putna, Solca sau Suha.

„E nevoie urgent de bani pentru aceste investiții”, a mai spus Flutur.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version