Fotbal, Liga I : Dinamo invinge pe Poli Iasi si urca pe locul secund


Intră acum și în grupul de

Dinamo Bucuresti – Poli Iasi    2 – 0

Dinamo s-a impus fara glorie într-o partida extrem de slaba în prima repriza si destul de animata în cea de-a doua, reusind sa egaleze Steaua în fruntea clasamentului. Bratu a realizat dubla, elevii lui Rednic dând impresia ca au fortat atât cât a fost nevoie, însa în perspectiva returului din Cupa UEFA cu NEC Nijmegen, evolutia alb-rosilor nu este deloc încurajatoare.
Popa si-a asezat echipa inteligent, sus si curajos, pregatit sa dea o replica dârza dinamovistilor. Impresia în prima parte a fost ca doar iesenii s-au pregatit pentru acest meci, trupa lui Rednic nereusind sa-si creeze nici macar o ocazie clara. Poate doar lovitura libera a lui Adrian Cristea din minutul 35 sa poata fi trecuta, cu multa indulgenta, la rubrica sanselor irosite pentru Dinamo. Oaspetii puteau da lovitura pe final de repriza, doua contraatacuri taioase dându-le ceva emotii fanilor alb-rosii. Lajos fluiera la timp sfârsitul primei parti. Nimic la nimic.
Rednic schimba la pauza. Ies Torje si Thiago, intra Danciulescu si Ze Kalanga. Iar la prima faza, „câinii” deschid scorul la capatul unei faze lucrate de Marius Niculae si finalizata de Bratu.
Tehnicianul vizitatorilor îl scoate si el pe inexistentul Bâlba si îl introduce pe Tanasa. Iar noul intrat are egalarea în picior, însa Lobont intervine salvator. Imediat, Ionut Stancu îl lasa pe Niculae singur cu Plesca, atacantul dinamovist îl pacaleste pe Lajos catre acorda penalty. Executa si nu iarta acelasi Bratu, iar staff-ul din Stefan cel Mare rasufla usurat.
Antrenorul este multumit de rezultat si decide sa-l mentina, scotându-l pe autorul golurilor pentru a-i face loc închizatorului Ropotan. Dar asta nu ajuta, Tanasa ratând o ocazie rarisima în minutul 77, dupa o deviere de efect a lui Montiel. Nu va mai fi totusi vorba despre vreo surpriza pâna la final, bucurestenii reusind sa adune punctele care le permit sa egaleze Steaua la vârful Ligii I.
Au evoluat formatiile:
Dinamo: Lobont – Blay, L. Goian, J. Cesar, Izvoranu – Torje (Danciulescu, 46), Diakite, Ad. Cristea, Thiago (Ze Kalanga, 46) – Bratu (Ropotan, 71), Niculae. Antrenor: Mircea Rednic
Poli Iasi: Plesca – Stancu, Onut, L. Munteanu, Pecnick – Bersnjak (Viveiros, 67), Gavartota, Naidin, Sfârlea – Cr. Bratu (Montiel, 73), Bîlba (Tanasa, 52). Antrenor: Ionut Popa


Intră acum și în grupul de