“U” Craiova schimba liderul Ligii I


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni –  Universitatea Craiova 1 – 2
Seria victoriilor trupei lui Dan Petrescu a fost întrerupta, luni, de Universitatea Craiova. Desi au condus, ialomitenii s-au vazut egalati dupa numai sapte minute, au mai primit un gol în minutul 63 si au trebuit sa se recunoasca învinsi, nereusind sa-l mai învinga pâna la final pe Bornescu.
Meciul de la Urziceni începe cum nu se poate mai bine pentru jucatorii care au fost egalii germanilor de la Hamburg, în Cupa Uefa. Cornerul executat de Tibi Balan este reluat în plasa de Galamaz, iar Universitatea se vede condusa dupa numai 10 minute de joc. Oltenii lui Mititelu nu se demoralizeaza si replica imediat. Costea îi scoate ideal o minge lui Baird, iar atacantul australian readuce egalitatea pe tabela în minutul 17. Jocul are ritm, iar Costea putea sa întoarca rezultatul doua minute mai târziu, însa portarul Arlauskis este mai rapid decât speranta Universitatii si scorul ramâne egal.
Dupa ce au acuzat socul primirii golului, jucatorii ialomiteni reiau atacurile asupra portii craiovene. Mara este de departe cel mai în forma fotbalist de pe teren, doar Bornescu reusind sa-l opreasca pe decarul Unirii dupa doua faze de toata frumusetea. Arbitrul Marius Martis pune capat unor prime 45 de minute extreme de interesante.
A doua repriza le gaseste mai linistite pe cele doua formatii. Unirea încearca sa pastreze posesia, dar ceva scârtâie în jocul elevilor lui Dan Petrescu, Universitatea reusind de fiecare data sa taie de la început încercarile ofensive ale gazdelor. Minutul 54 vine cu o ocazie imensa pentru liderul campionatului. Danalache centreaza ideal, dar lui Rusescu îi lipsesc câtiva centimetri pentru a-si trece numele pe lista marcatorilor. Craiova întoarce rezultatul în minutul 63, atunci când Costea îl serveste ideal pe Baird, autorul golului egalizator suteaza în bara, iar mingea ajunge la Stoianof, care impinge balonul cu capul în poarta goala. 1-2 si se prefigureaza a doua înfrângere a Unirii în actualul sezon. Dan Petrescu îsi trimite jucatorii în jumatatea adversa în ultimele minute ale partidei, dar fotbalistii Unirii par storsi de puteri si nu reusesc sa mai puna în pericol poarta aparata magistral de Bornescu. Astfel, Unirea cedeaza Stelei primul loc în clasament, în timp ce Craiova ajunge pe locul al 10-lea în clasament, acumulând 13 puncte în primele opt etape.
Au evoluat formatiile:
Unirea: Arlauskis – Nicu, Galamaz, Mehmedovici, Bordeanu – Mara, Paduretu (Brandan, 24), Tibi Balan (Bilasco, 64), Apostol – Rusescu, Danalache (Onofras, 58). Antrenor: Dan Petrescu
“U” Craiova: Bornescu – Dananae, Stoica, Gaman, Rose – Prepelita, Dilevski, Gîngioveanu (Barbu, 83) – Stoianof (Dina, 73), Fl. Costea (Barboianu, 90+3) – Baird. Antrenor: Nicolo Napoli


Intră acum și în grupul de