„Cantecele neamului”, la editia a III-a


Intră acum și în grupul de

Sala Dom Polski din Suceava va fi gazda Festivalului Concurs International de Folclor „Cântecele neamului”, editia a III-a. La manifestarea ce va avea loc în perioada 10-12 octombrie, vor participa elevi ai scolilor populare de arta din 26 de judete, dar si tineri din Ucraina, Republica Moldova si Serbia.  

Organizatorii festivalului vor acorda marele premiu al festivalului, ce este în valoare de 2.000 de lei, doua premii I, fiecare în valoare de 1.600 de lei, doua premii II  de câte 1.400 de lei, doua premii III în valoare de câte 1.200 de lei.  

Directorul Scolii Populare de Arte Suceava, Petre Horvat, a declarat ca la aceasta editie a festivalului si-au anuntat prezenta si câtiva tineri români, cu vârsta cuprinsa între 15-21 de ani, din Ungaria, Bulgaria, Spania si Portugalia. Acestia vor plati doar transportul, masa si cazarea fiind asigurate de organizatorii concursului.  

Organizarea acestui festival costa 70.000 de lei, din care 20.000 de lei sunt primiti de la Fondul Cultural National Român, pe baza unui proiect. 


Intră acum și în grupul de