Un sucevean reprezinta Romania in albumul „Libertate si Arta”


Intră acum și în grupul de

Sala de Arta „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava va fi gazda lansarii albumului „Libertate si Arta”, lucrare ce cuprinde 74 de lucrari, a tot atâtia artisti din întreaga lume, singurul român inclus fiind suceveanul Constantin Severin. Fiecare lucrare este însotita de o scurta declaratie a artistului despre sinergia dintre libertate si arta, iar dupa vânzarea lucrarilor, fondurile obtinute vor fi date unei disidente arestata la domiciliu de 18 ani din cauza luptei sale pentru libertate politica.

România este reprezentata în album de artistul sucevean Constantin Severin, cu lucrarea „Text si Timp 60”, intrata de 12 ori în Top 50- cea mai buna pozitie locul 6 – la cea mai importanta competitie online de arta, Showdown, organizata de muzeul de arta contemporana Saatchi Gallery din Londra.  

Selectia artistilor si realizarea cartii apartin curatorului si artistei Carla Goldberg din New York, ce face parte din „coalitia internationala de artisti profesionisti Mirca Art Group”. Despre modul cum a fost selectat Constantin Severin, Carla Goldberg a spus ca amândoi fac parte din gruparea de artisti prezenti pe site-ul londonez. „Devenisem deja un fan al artei lui Constantin Severin, îi votam lucrarile în competitia de arta, ele numarându-se mereu printre favoritele mele”, spune artista.

Albumul va fi lansat pe data de 2 octombrie de catre toti cei 74 de artisti.

Lansarea de la Suceava va fi prezentata de catre Sanda- Maria Ardeleanu, prorectorul Universitatii „Stefan cel Mare” Suceava.  

Proiectul va fi încununat printr-o expozitie colectiva a celor 74 de artisti prezenti în album la Galeria de Arta „Mount Beacon” din New York. Vernisajul va avea loc pe 10 ianuarie 2009, iar expozitia va putea fi vizionata pâna la 8 martie 2009.

Lucrarea pe pânza a lui Constantin Severin este evaluata la 2.000 dolari.      

         


Intră acum și în grupul de