Firmele sucevene nu s-au aratat interesate sa premieze elevii olimpici


Intră acum și în grupul de

A fi olimpic national nu este un lucru pus la mare pret de mediul de afaceri din Suceava. Aceasta concluzie poate fi trasa dupa ce Inspectoratul Scolar Suceava a încercat sa sensibilizeze mai multi sponsori în a participa la premierea elevilor suceveni, ce au obtinut premii si mentiuni la fazele nationale a olimpiadelor scolare.  

În cadrul „Saptamânii excelentei în educatie”, vineri, în sala mare a Scolii Crestine Filadelfia din Suceava va avea loc festivitatea de premiere a elevilor suceveni ce au obtinut premii la olimpiadele nationale.  

Inspectorul scolar general adjunct al ISJ Suceava, Vasile Monacu, a declarat ca în cadrul manifestarii vor fi premiati 160 de elevi, alaturi de care vor fi prezenti cca 100 de profesori, dar si alti invitati. „Îi recompensam pe cei mai buni dintre cei buni”, a afirmat Vasile Mocanu, adaugând ca, în clasamentul general al judetelor privind numarul de olimpici nationali, Suceava se afla pe un meritoriu loc 7.

Întrebat în ce constau recompensele pentru acesti elevi merituosi, adjunctul ISJ Suceava a spus ca olimpicii vor primi diplome de excelenta semnate de premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul educatiei Cristian Adomnitei, câte un tricou cu inscriptia „Olimpicii scolii românesti”, precum si „strângeri de mâna si aplauze”. Acesta a recunoscut ca s-a încercat fara succes sensibilizarea unor sponsori.

Precizam ca luni, Serban Nicu David, absolvent al Colegiului de Arta „Ciprian Porumbescu” Suceava s-a aflat printre  cei 67 de elevi olimpici români care au obtinut performante la competitiile scolare internationale primiti de premierul Calin Popescu Tariceanu, la Palatul Victoria. Suceveanul, pregatit în cadrul Centrului de Excelenta a obtinut mentiune la Olimpiada internationala de astrofizica, desfasurata în luna august, în Indonezia.  

Evenimentul de la Palatul Victoria a deschis „Saptamâna excelentei în educatie”, în cadrul careia se vor desfasura mai multe manifestari dedicate olimpicilor internationali si nationali.   


Intră acum și în grupul de