Ministerul Economiei suspenda impozitele pe tranzactiile bursiere, pe anul 2009


Intră acum și în grupul de

Ministerul Economiei si Finantelor a decis sa modifice Codul Fiscal de saptamâna viitoare, astfel încât sa fie suspendate, pe întreg anul 2009, toate impozitele pe câstigurile realizate pe piata de capital, a anuntat ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.

 
”Din perspectiva Ministerului Economiei si Finantelor, am facut o evaluare privind impactul bugetar si am decis ca într-o modificare în Codul Fiscal, pe care o vom face probabil saptamâna viitoare, vom suspenda plata impozitelor pe câstigurile de pe piata de capital pe întreg anul 2009, atât în ceea ce priveste investitiile pe termen lung, cât si cele pe termen scurt. Atât impozitul de 1% pentru portofoliile mai mari de un an, cât si cel de 16% pentru investitiile sub un an se suspenda”, a explicat Vosganian. 
 
Ministrul Finantelor a precizat ca aceasta masura nu se va aplica mai devreme pentru ca în Codul Fiscal modificarile trebuie sa fie regularizate pe tot anul. „Ceea ce este cel mai important este ca vrem sa încurajam investitiile pe piata de capital”, a spus Vosganian.
 
Pe de alta parte, o alta masura pe care promite sa o aplice Ministerul Economiei si Finantelor investitorilor se refera la aplicarea unei impozitari similare celei a companiilor: pierderile dintr-un an sa se raporteze la urmatorul an fiscal.


Intră acum și în grupul de