Un bărbat din Straja a murit din cauza frigului. Valul de ger va persista până joi
Un bărbat de 65 de ani din Straja a murit din cauza frigului, a anunțat, luni, Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, Direcția de Sănătate Publică a informat, luni, Prefectura Județului Suceava că, la data de 25 februarie, în jurul orei 8, a fost găsită decedată, din cauza frigului,  o persoană de sex masculin, din Straja, în vârstă de 65 de ani.

Din datele preliminarii ale anchetei  efectuate de medicul primar legist de la Cabinetul de Medicină Legală din Rădăuți,a  rezultat că bărbatul respectiv a fost găsit mort, în spatele locuinței sale, de o vecină.

Bărbatul locuia singur și obișnuia să consume băuturi alcoolice.

Conform comunicatului, echipele de patrulare ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului Județean au continuat, luni, să acționeze pentru identificarea unor   persoane fără adăpost și transportarea lor în adăposturi.

De asemenea, toate unitățile teritorial administrative din județ au fost informate cu privire la persoanele care necesită dializă, femeile gravide și bolnavii cronici cu afecțiuni ce necesită monitorizare permanentă.

Prefectura Suceava mai anunță că în cursul zilei de luni, în județul Suceava circulația pe drumurile naționale și județene nu a fost afectată, iar un utilaj cu substanțe antiderapante a intervenit la Punctul Vamal Siret.

Totodată, în toate unitățile de învățământ din județ  orele de curs s-au desfășurat în mod normal.

Tot luni, pentru evaluarea situației din județele aflate sub cod portocaliu, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au organizat o videoconferință comună, la care au participat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Sănătății, Sorina Pintea ministrul Transporturilor, Lucian Șova, prefecții județelor aflate sub cod portocaliu și membrii comitetelor județene pentru situații de urgență.(N.B.)

 

loading...