Flutur a convenit cu șefii muzeelor din Moldova și județul Alba măsuri organizatorice pentru Programul Ștefanian: Dorim ca acest program să fie tot mai amplu și mai consistent


Intră acum și în grupul de

 Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, marți, o întâlnire, la Muzeul Bucovinei, cu directorii muzeelor din județele implicate în Programul Ștefanian, program pe care și-l dorește „tot mai amplu și mai consistent”.

El a anunțat că în acest an Consiliul Județean Suceava organizează a doua  ediție a proiectului Programul Ștefanian, prin care organizatorii își propun punerea în valoare a patrimoniului cultural istoric constituit în perioada domniei voievodului Ștefan cel Mare și dezvoltarea turismului.

El a arătat că din acest proiect fac parte județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Bistrița-Năsăud și Alba, precum și localitățile cu monumente ștefaniene din Republica Moldova și Ucraina.

Potrivit programului, proiectului cultural începe în data de 24 iunie, la Suceava și se va încheia în data de 2 iulie, la Putna.

Flutur a spus că în cadrul întâlnirii de marți s-a convenit asupra câtorva aspecte de ordin practic, organizatoric.

Astfel, s-a decis stabilirea și marcarea de trasee turistice „Drumurile lui Ștefan”, care vor duce către ctitoriile ștefaniene, dar și adoptarea unui logo care să fie prezent pe aceste marcaje.

Totodată, va fi întocmit uni calendar de evenimente care să marcheze epoca ștefaniană.

Participanții consideră necesară solicitarea unei întâlniri cu Ministerul Turismului și Ministerul Transporturilor în vederea identificării de soluții pentru amplasarea de indicatoare, hărți și marcaje în zona drumurilor naționale și județene.

„Urmează să avem o discuție și cu partenerii noștri externi din Republica Moldova și Ucraina implicați în proiect”, a mai declarat Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de