SCHWEIGHOFER vrea sa construiasca o centrala de cogenerare in oras


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a salutat intentia companiei austriece  „HOLZINDUSTRIE SCHWEIGHOFER”  de a construi o centrala de cogenerare pe baza de biomasa, în zona societatii de termoficare „TERMICA” SA Suceava si a asigurat ca oferta va fi studiata în cel mai scurt timp, date fiind problemele cu care se confrunta principalul furnizor de energie termica din oras.

Lungu a declarat ca, potrivit ofertei „SCHWEIGHOFER”, costul pentru producerea unei gigacalorii va fi de 35-40 de euro, adica la jumatate din pretul actual de la „TERMICA”. El a aratat ca pentru a realiza investitia, compania austriaca solicita concesionarea pe o perioada de 49 de ani a 5 hectare de teren si ca Primaria sa preia energia termica produsa prin viitoarea centrala. Edilul-sef sucevean a mai precizat ca instalatia ar urma sa fie construita în 12-14 luni si sa aiba o capacitate de 17,5 megawati.

Saptamâna trecuta, primarul Sucevei a dat asigurari ca în sezonul rece 2008/2009, sucevenii vor beneficia de încalzire la costuri suportabile. Tot atunci, el avertiza ca de anul viitor, situatia se va înrautati, în cazul în care „TERMICA” nu va intra într-un proces de privatizare.  

Compania austriaca „SCHWEIGHOFER” a investit 120 de milioane de euro într-o fabrica de prelucrare a lemnului, în zona Radauti.   ­


Intră acum și în grupul de