Tânăr din Stroiești arestat după ce a condus băut și fără permis un autoturism Nissan Micra furat din parcarea unui bloc din Gura Humorului. El a provocat un accident și a fugit


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 26 de ani din Stroiești a fost arestat preventiv după ce a furat un autoturism din parcarea unui bloc din Gura Humorului, iar apoi, băut și fără permis de conducere, a condus autoturismul furat și a provocat un accident fugind de la locul faptei.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Vasile Ionuț Oprișan pentru furt califica și conducerea unui autoturism fără permis și sub influența alcoolului.

Astfel, el este acuzat că în noaptea de 22 spre 23 februarie în jurul orei 02:54, el a furat un autoturism  Nissan Micra, care era parcat în parcarea din spatele blocului nr. 39, B-dul. Bucovina din oraşul Gura Humorului şi ulterior l-a condus pe drumurile publice între orele 02:54-03:14 fără a poseda permis de conducere şi având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge,  pe străzile din oraşul Gura Humorului şi apoi pe D.N. 17, în direcţia municipiului Suceava până la sensul giratoriu de pe raza comunei Păltinoasa şi apoi înapoi spre  Gura Humorului unde, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a provocat un accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă, avariind şi abandonând ulterior autoturismul.

Oprișan a fost reținut, luni, pentru 24 de ore, iar marți Judecătoria Gura Humorului a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă motivată de starea de pericol deosebită creată pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice prin săvârşirea infracţiunilor la regimul rutier, materializată în producerea  unui accident rutier prin pătrunderea pe contrasens şi ieşirea de pe partea carosabilă în condiţiile în care şoseaua era în linie dreapta, doar şansa făcând ca urmările faptelor inculpatului să nu fie mult mai grave.

Bărbatul este recidivist, suferind o condamnare de 6 ani închisoare pentru viol, fiind liberat condiţionat la data de 21.09.2017 cu un rest de pedeapsă de 392 zile.

 


Intră acum și în grupul de