Lungu: Nu cred că un sportiv poate să aibă, din bani publici, salariul mai mare decât primarul. Au fost ani când primarul avea 700 de euro, iar cei de la handbal 3000 de euro


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că nu consideră moral ca din bani publici sportivi care fac parte din cluburi ce obțin finanțare și de la Primăria Suceava să beneficieze de salarii mai mari decât cel al primarului.

El a spus în conferința săptămânală de presă că s-a aprobat în Consiliul Local alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru sport și că au apărut discuții privind salariul ce poate fi justificat lunar din partea unui jucător.

Primarul a spus că propunerea inițială pentru echipa de handbal a fost de trei salarii medii brute, care reprezentau 12.486 de lei și i s-a spus că e puțin și astfel s-au pus cinci salarii, respectiv 20.810 lei/lună.

„Din bani publici nu poate un sportiv să aibă salariul mai mare decât primarul”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că problema care se pune este de a fi finanțat din bani publici și i s-a propus să nu se limiteze aceste salarii.

„E o chestiune morală. Noi sprijinim sportul, dar niciun sportiv să nu aibă salariul mai mare decât primarul. Au fost ani când primarul avea 700 de euro pe lună și cei de la handbal aveau 3000 de euro pe lună din bani publici. Nu este corect.Acum nu mai este cazul. Acum suntem cam la fel”, a spus Lungu.

El a arătat că la fotbal se pot deconta trei salarii medii brute pe economie, respectiv 12. 486 de lei.

Primarul a mai declarat că salariul sportivului poate fi mai mare, dar că din bani publici se pot deconta doar sumele stabilite.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de