-19 grade Celsius, vineri dimineața la Rădăuți. La Suceava -15 de grade Celsius și -16 grade Celsius la Poiana Stampei. Codul portocaliu de ger expiră, dar intră in vigoare o informare meteo de precipitații și intensificări de vânt


Intră acum și în grupul de

Temperatura resimțită vineri dimineața la ora 7:00 în județul Suceava era similară cu cea măsurată,  -15 grade Celsius la Suceava, -19  grade Celsius la Rădăuți și -16  grade Celsius la Poiana Stampei.

Codul portocaliu de ger expiră vineri la ora 11, dar Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă până duminică dimineața de precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Temporar, intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.(T.B.)


Intră acum și în grupul de