Simularea Evaluării Naţionale începe luni cu proba la limba şi literatura română. Peste 6900 de elevi suceveni din clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să participe la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale.


Intră acum și în grupul de

Elevii din clasa a VIII-a vor participa la simularea Evaluării Naţionale, luni, 5 martie 2018, fiind programată proba scrisă la limba şi literatura română.

Conform calendarului simulării Evaluării Naţionale la clasa a VIII-a, proba scrisă la matematică din este prevăzută pentru data de 6 martie, iar cea la limba şi literatura maternă în data de 7 martie.

FOTO: adevarul.ro

Comunicarea rezultatelor obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale va avea loc în data de 16 martie 2018.

De precizat este că simularea probelor scrise ale Bacalaureatului se va desfăşura astfel: în data de 19 martie este prevăzută proba la Limba şi literatura română, în 20 martie proba la limba şi literatura maternă, în 21 martie proba la matematică, iar în 22 martie va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării la care vor participa doar elevii claselor a XII-a, în timp ce la celelalte probe vor participa atât elevii claselor a XI-a, cât şi cei ai claselor a XII-a.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise ale Bacalaureatului vor fi comunicate în data de 30 martie.

Subiectele sunt elaborate de specialişti ai Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, iar corectarea lucrărilor va fi realizată de către profesori din unităţile de învăţământ unde elevii susţin simularea.

De menţionat este că notele obţinute de elevi la simularea examenelor naţionale nu se trec în catalog, iar rezultatele urmează să fie analizate în fiecare şcoală prin discuţii individuale cu elevii, în cadrul unor şedinţe cu părinţii, dar şi în cadrul consiliilor profesorale în vederea stabilirii unor măsuri care să conducă la îmbunătăţirea performanţelor elevilor până la examenele propriu-zise.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, a declarat vineri, pentru NewsBucovina, că în judeţ ar urma să participe la simularea Evaluării Naţionale 6933 de elevi din clasa a VIII-a, iar la simularea probelor Examenului de Bacalaureat vor participa 5836 de elevi din clasa a XI-a şi 5090 de elevi din clasa a XII-a din învăţământul preuniversitar sucevean, cursuri de zi.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de