Alte două decese din cauza frigului înregistrate în județul Suceava, ridicând la trei numărul persoanelor care au murit prin hipotermie în urma valului de frig din această săptămână


Intră acum și în grupul de

Două decese din cauza frigului au fost înregistrate miercuri și joi în județul Suceava a anunțat, vineri, Prefectura Suceava care menționează că un deces prin hipotermie a fost înregistrat în data de 28 februarie la Bosanci,cauza decesului fiind confirmată și în urma autopsiei, iar un alt caz a fost semnalat, joi, la Vadu Moldovei.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, în perioada de cod portocaliu de ger a fost semnalat decesul a două persoane, unul – la data de 28 februarie, la Bosanci,  celălalt – la data de 1 martie, la Vadu Moldovei, decesul prin hipotermie fiind confirmat, deocamdată, prin investigația anatomo-patologică,  în cazul de la Bosanci.

Astfel, în data de 28 februarie, Poliția Rurală Ipotești-Postul de Poliție Bosanci, a fost sesizată că un bărbat de 59 de ani din Bosanci  a fost găsit decedat de sora sa,  în curtea locuinței sale, în jurul orei 14,30.

Potrivit adresei Poliției, din discuțiile purtate cu membrii familiei a rezultat că bărbatul nu era căsătorit, locuia singur și era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

În acest caz, la solicitarea Poliției,  la data de 1 martie la morga Spitalului Județean de Urgență Suceava a fost efectuată autopsia, iar conform certificatului medical constatator cauza decesului este “insuficiență  cardio-respiratorie acută” și “hipotermie”.

Primul caz de deces prin hipotermie a fost cel al  unui bărbat de 65 de ani din Straja, la data de 25 februarie.

Prefectura Suceava menționează că în condițiile codului portocaliu pentru temperaturi scăzute, în perioada 26 februarie-2 martie, ca urmare a intervenției ultilajelor aparținând secțiilor de Drumuri Suceava și Câmpulung nu a fost afectată circulația pe drumurile naționale și județene.

Totodată, Delgaz Grid nu a semnalat întreruperi în alimentarea cu gaz și energie electrică, iar orele de curs s-au desfășurat normal în toate unitățile de învățământ din județul Suceava.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de