Bălan: Dacă vrem o mică șansă de dezvoltare în Suceava e nevoie de drumul expres Siret-Roman și autostrada care să lege Moldova de Ardeal. Acestea sunt priorități ale PNL când va reveni la guvernare. Acum toate șantierele sunt blocate


Intră acum și în grupul de

Deputatul de Suceava Ioan Bălan, vicepreședinte PNL, a declarat în emisiunea exclusiv 90 de minute că dacă se dorește o minimă șansă de dezvoltare a Sucevei și a regiunii de Nord Est este necesar să fie realizată autostrada care să lege Moldova de Ardeal și drumul expres Siret-Roman, măsuri pe care PNL le are ca priorități când va reveni la guvernare.

Bălan a spus în emisiune că dacă înainte de Revoluție se făceau poezii cu macarale, astăzi nu se mai poate vorbi de așa ceva pentru că toate șantierele sunt închise.

„Șantierele cu finanțare europeană și de la guvern sunt blocate. Nu e niciun secret. Dacă vorbim în mod special de județul Suceava, în afară de câteva chestiuni mici și punctuale nu se întâmplă nimic”, a spus Bălan.

El a arătat că până și lideri importanți ai PSD și ALDE sunt revoltați despre ceea ce se întâmplă cu investițiile guvernamentale din județul Suceava.

„Dacă vorbim despre dezvoltarea județului Suceava vă pot spune că avem cele mai semnificative proiecte, cei mai mulți bani atrași în mandatul lui Gheorghe Flutur din 2008-2012, când au recunoscut până și cei din PSD care au venit atunci la guvernare că au fost atrași în proiecte un miliard de euro.Astăzi avem o guvernare județeană PNL și municipală PNL care are o susținere guvernamentală zero și care nu poate dezvolta județul Suceava cu resursele pe care le administrează județean sau local”, a spus liderul liberal.

El a subliniat că atât timp cât nu se vor atrage proiecte europene și atât timp cât Guvernul nu va avea proiecte importante pentru județul Suceava nu se va reuși dezvoltarea zonei.

„Eu cred că, în anul centenar să nu avem legată Moldova de Ardeal, măcar printr-o singură autostradă, arată că nu avem cum să ne dezvoltăm. În continuare Moldova, regiunea de Nord Est, este cea mai săracă din UE, ceea ce arată că guvernarea actuală nu are niciun interes să schimbe lucrul acesta”, a spus Bălan.

În ceea ce privește proiectele de peste 900 de milioane de lei prin PNDL pentru județul Suceava el a spus că acestea nu sunt acoperitoare și nici nu vizează investiții de anvergură.

„E ca și cum un primar ar spune că pe bulevardul principal toate becurile ard, sunt coșuri de gunoi și puțină verdeață. Asta așteptăm noi la Suceava? Județul Suceava are nevoie și de apă și de canalizare și de gaz metan și energie electrică în toate colțurile județului unde sunt câteva case, dar în mandatul acesta nu văd un proiect serios, aplecat, pe județul Suceava cu care guvernarea PSD-ALDE să se laude”, a spus Bălan.

El a adăugat că PNL face „opoziție serioasă” și are o multitudine de acțiuni pe care le-a pus în aplicare, dar Guvernul nu e interesat de acestea și că sub sloganul că se țin de programul de guvernare, de fapt nu fac nimic.

„Dacă vom ajunge noi la guvernare, Moldova va fi o prioritate. Noi am avut o întâlnire pe Moldova și am stabilit ca principal obiectiv legarea Moldovei cu Ardealul printr-o autostradă și drumul expres Siret-Roman. E nevoie de minim două căi rutiere dacă vrem să dăm o mică șansă de dezvoltare”, a mai declarat Ioan Bălan.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de