Prima casa reconstruita cu sprijinul Bisericii din Bucovina a fost sfintita si predata unei familii din Tibeni


Intră acum și în grupul de

O familie cu noua copii, din localitatea suceveana Tibeni, afectata de inundatiile din luna iulie, s-a mutat într-o casa noua. Aceasta este prima casa construita cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor si a fost sfintita, joi dupa-amiaza, de ÎPS Pimen împreuna cu un sobor de preoti.

Cladirea are sase camere si a fost realizata într-un timp record, cu efortul crestinilor din localitatea Marginea, sub îndrumarea preotului Vasile Vartic, lucrarile de constructie fiind demarate pe 1 septembrie. ÎPS Pimen, Arhipepiscopul Sucevei si Radautilor a spus ca Viorel si Lidia Ambrusi sunt oameni gospodari care traiesc “prin munca cinstita” si ca din acest motiv “Bunul Dumnezeu I-a binecuvântat cu aceasta casa pe masura numarului membrilor familiei”. ÎPS Pimen a precizat ca aceasta este prima casa terminata cu sprijinul Arhipeiscopiei Sucevei si Radautilor si a subliniat efortul tuturor celor care au contribuit pentru finalizarea ei.

“A fost o lucrare de taina si de dragoste crestina”, a spus înaltul ierarh, aratând ca jertfa celor care au contribuit la constructia casei “va fi primita în Împaratia lui Dumnezeu”.

Lidia Ambrusi, mama celor noua copii cu vârste cuprinse între 1,6 ani si 26 de ani, si-a exprimat recunostinta fata de eforturile celor care si-au adus contributia pentru ridicarea casei. “Suntem foarte bucurosi ca avem o casa asa de frumoasa. Multumim mult celor care ne-au ajutat si au lucrat aici. Acum avem conditii foarte bune în care sa locuim”, a spus Lidia Ambrusi.


Intră acum și în grupul de