Inundatiile au spalat paduchii elevilor


Intră acum și în grupul de

Rezultatele triajului epidemiologic efectuat la începutul anului scolar în unitatile scolare din judetul Suceava arata ca doar 200 de elevi au fost gasiti cu pediculoza si numai 38 cu scabie.

Daca ne gândim la faptul ca raportarile s-ar putea sa nu fie tocmai corecte, am putea crede, fara rautate, ca unii copii au fost spalati de inundatiile din luna iulie, aceste cifre fiind foarte mici fata ce cele din anii anteriori.

Seful Autoritatii de Sanatate Publica Suceava, Alexandru Lazareanu,
 a declarat vineri, în cadrul unei conferinte de presa, ca din cei 107.500 elevi din judet, au fost verificati 103.100 elevi.  Lazareanu a precizat ca au fost depistati 645 de cazuri de angina, iar daca rezultatele analizelor vor arata ca acestea au fost produse de streptococ, vor primi medicamentatie gratuita din partea ASP Suceava, ca si în cazul celor 208 cazuri de pediculoza.

Seful ASP Suceava a mai mentionat ca au mai fost descoperite 38 de cazuri de scabie, 86 de micoze, 73 de alte boli infectioase, 20 cazuri de boala diareica acuta, 1 de varicela si alte 15 boli parazitare.   


Intră acum și în grupul de