Peste 22 500 de carduri naţionale care nu au putut fi înmânate beneficiarilor au fost returnate CAS Suceava de operatorul de servicii poştale


Intră acum și în grupul de

Preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a declarat că din cele peste 420 000 de carduri naţionale tipărite pentru persoanele asigurate din judeţul Suceava, 22 675 de carduri naţionale au fost returnate instituţiei, până la sfârşitul anului 2017, de către operatorul de servicii poştale, întrucât nu au putut fi înmânate beneficiarilor.

El a spus că din totalul cardurilor naţionale returnate, CAS Suceava a reuşit până la finalul anului trecut să distribuie 13 602 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat.

Bleorţu a precizat că în cursul anului 2017 au fost eliberate 3284 de adeverinţe de înlocuire a cardului naţional pentru asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul şi 3501 adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card.

Tot în anul 2017, CAS Suceava a eliberat 11 996 de adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru persoanele care nu au primit cardul naţional.

De menţionat este că în anul 2016, CAS Suceava a eliberat 4012 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional pentru asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul, alte 2955 de adeverinţe înlocuitoare pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card, precum şi 11 878 de adeverinţe care atestă calitatea de asigurat pentru persoanele care nu au primit cardul naţional.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de