Accidentul de la Doroteia în care un bărbat a murit a fost provocat de șoferul unui camion care a intrat pe contrasens încercând să evite coliziunea cu mașina care circula în fața sa


Intră acum și în grupul de

Accidentul produs, luni, la Doroteia a fost provocat de șoferul unui autocamion care a intrat pe contrasens în încercarea de a evita coliziunea cu mașina care circula în față, lovind un autoturism care venea, regulamentar din sens opus și proiectând-ul în afara șoselei, șoferul acestui autoturism murind.

Astfel, potrivit cercetărilor polițiștilor, un bărbat de 43 de ani din Stulpicani conducea o autoutilitară a MAN TGA, pe DJ 177A, în interiorul localităţii Doroteia dinspre Frasin către Stulpicani.

Din cauza nepăstrării unei distanţe suficiente faţă de autoturismul din faţa sa, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de carosabil umed, pentru evita o coliziune faţă-spate cu autoturismul care circula în față, un VW Polo, condus regulamentar de un tânăr de 19 ani din comuma Ostra, șoferul camionului a virat brusc stânga, acroşând cu partea dreapta faţă a autoutilitarei, partea stângă spate a autoturismului, iar apoi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală-lateral stânga cu un  autoturism VW Passat, condus regulamentar de un bărbat de 71 ani din Frasin care circula din sens opus.

În urma impactului autoturismul condus de bărbatul de 71 de ani a fost proiectat în afara părţii carosabile, iar șoferul a murit.

Totodată, o femeie care era pasager în acest autoturism a fost rănită și a fost transportată la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului unde nu a rămas internată.

Ceilalți doi șoferi implicați în incident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Suceava, comisar de poliție Ionuț Epureanu a precizat că din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat faptul că vinovat de producerea evenimentului rutier se face șoferul autoutilitarei care nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţa sa, pe fondul neadaptării vitezei, pătrunzând pe contrasens.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de