Majorarea salariala, asteptata cu sufletul la gura de cadrele didactice sucevene


Intră acum și în grupul de

Profesorii suceveni sunt hotarâti sa porneasca miscarile de protest, care pot ajunge pâna la greva generala, în cazul în care nu vor obtine o majorare a salariilor cu 50%. Sindicatele judetene au realizat un sondaj printre cadrele didactice, majoritatea sustinând ca doresc declansarea protestelor. Trebuie precizat ca proiectul privind aceasta crestere de salariu nu a fost înca supus dezbaterilor în Camera Deputatilor, însa saptamâna viitoare, se va aproba majorarea salariului unui profesor la 1800 de lei.
Atât membrii Sindicatului „Sf. Andrei” din Gura Humorului, afiliati la FEN, cât si cei ai Federatiei Sindicatelor Libere din Învatamânt au anuntat declansarea miscarilor de protest în învatamânt, în cazul în care marirea salariala nu va fi aprobata. 

Liderul profesorilor suceveni membri în Sindicatul Judetean „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a declarat ca „se asteapta pâna saptamâna viitoare, când proiectul va fi supus votului în Camera Deputatilor. În cazul în care rezultatul votului nu va fi favorabil, în mod cert, se vor pregati miscari de protest”.
Profesorii au dorit sa faca greva înca din prima zi a acestui an scolar, însa au renuntat la aceasta decizie, asteptând sa vada cum vor decurge lucrurile.


Intră acum și în grupul de