Onofrei a taiat panglica la statia de epurare… politica marca PD-L


Intră acum și în grupul de

       De o saptamâna, poate si mai bine, fostul consilier judetean Orest Onofrei, fostul deputat PNL de Suceava, Orest Onofrei, fostul prefect PNL, Orest Onofrei, fostul prefect apolitic (primul din istoria post-1989) a Sucevei, Orest Onofrei, fostul subprefect apolitic al judetului Orest Onofrei si fostul subprefect apolitic care a facut politica din toate partile, Orest Onofrei face conferinte de presa si spune vrute si nevrute. Când te gândesti ca Orest Onofrei a fost toate cele expuse mai sus în doar patru ani de zile si toate obtinute pe barba PNL-ului si a liderului judetean al acestui partid în anii 2004 Gheorghe Flutur, te întrebi oare cât respect are domnia sa pentru PNL si mai ales pentru electoratul sucevean care a votat PNL ca el sa ajunga acolo unde am spus ca a ajuns.

Orest Onofrei este nevorbit de multi ani. A demonstrat-o în ultimele sale conferinte de presa când a abordat zece subiecte în cinci minute si a desfiintat clasa politica suceveana pe motiv ca prea seamana a hazna politica. Prea aduce a cocina si prea lasa în urma o dâra urât mirositoare care te duce cu gândul mai degraba la o „statie de epurare” decât la o organizatie de partid. Onofrei a cerut ca oamenii politici ai judetului, sau ma rog, cei care se dau a fi oameni politici ai judetului, sa renunte la limbajul suburban si la glumitele de doi lei si sa intre într-o concurenta reala pe piata politica suceveana. Onofrei a spus chiar ca ar vrea ca în urma declaratiilor politicienilor suceveni, sa nu mai miroase a hazna si nici sa nu fie nevoie de „statii de epurare” pentru vorbele aruncate de liderii politici locali.

   Numai ca, pe lânga faptul ca nu l-am crezut în stare pe Onofrei sa fie port-drapelul mega-curatirii în limbajul politic, l-am vazut duminica, la Consiliul Local de Coordonare al PD-L cum sare calul, ca sa nu spun altceva, cum cara la palme clasei politice locale si cum mânjeste fara scrupule PNL-ul, un partid care i-a dat posibilitatea, culmea, sa urle acum la el. Si la oamenii care au ramas în el dupa ce Onofrei si compania au dezertat de frica lui Basescu (va rog sa cititi DNA) si sedusi de puterea totala propovaduita de democratii mai putin liberali, adica de PD minus L. Nu m-am asteptat de la Onofrei la asta. Duminica, la Consiliul PD-L, toti vorbitorii au avut discursuri corecte, normale, de încurajare a celor din jurul lor si de prezentare a proiectelor. Onofrei s-a razboit, într-un stil   care-i este caracteristic, cu cei din PSD (Geoana si Iliescu), cu cei din PNL (Tariceanu si compania) si a coborât stacheta foarte jos, spunând la un moment dat ca „Brîndusel Nichitean si Iulian Anghelus se joaca cu (sic!!! – faina exprimare) politica în nisip!”. Nu as mai vrea sa-i aduc aminte lui Onofrei ca facea parte în 2004 din fotografia ce atârna pe toata crâsmele din judet si în care aparea de dupa umeri cu Nichitean si Gheorghe Flutur sub sloganul  „Asta DA echipa!”.

Parerea mea de umil observator al scenei politice este ca Onofrei a acumulat o seama de frustrari pe care acum, la defulare, nu mai stie în fata cui sa le arunce. Poate ca domnului Onofrei i-ar prinde bine o pauza politica. Poate ca ar trebui sa înteleaga ca onoarea e mai importanta decât banii si ca sufletul sau nu costa chiar asa de putin. Atât de putin încât ar spune orice si oricând în fata oricui numai sa stârneasca simpatie. Ce ramâne, domnule Onofrei, dupa ce trece discursul dumneavoastra prin tinerii PD-L? Ce învata ei de la dumneavoastra? Ce le propuneti sa devina? Va rog sa va mai gânditi daca vreti sa fiti un CTITOR sau un simplu fost-prefect al judetului Suceava. Va rog sa nu uitati ca lista cu fosti e de abia la început! SUCCESURI!!!

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de