Incendiu la o pensiune turistica din Ciumarna


Intră acum și în grupul de

În timp ce se efectuau lucrari de izolare la acoperis, scânteile unui aparat de sudura au provocat un incendiu la o pensiune turistica din satul sucevean Ciumârna. Imediat, la fata locului s-au deplasat pompieri ai Detasamentului Câmpulung Moldovenesc împreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei si Moldovita. Acestia au intervenit cu cinci autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la pensiunea turistica apartinând lui Marcel V., din satul Ciumârna, comuna Vatra Moldovitei.

La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la plafonul bucatariei, existând pericolul de propagare la acoperis si corpul principal al pensiunii.

Focul a distrus plafonul bucatariei pe o suprafata de cca 20 mp, degradându-se peretii bucatariei. Pagubele au fost estimate de proprietar la cca 3.000 lei.  

În urma cercetarilor, s-a stabilit ca focul a izbucnit din cauza folosirii cu neglijenta a unei lampi cu combustibil si nerespectarea normelor de sudura/taiere, vata minerala folosita pentru izolare aprinzându-se.

Pompierii au salvat cladirea pensiunii, în valoare de cca 600.000 lei.

             


Intră acum și în grupul de