Criminalul din Fundu Moldovei, arestat preventiv pentru 29 de zile


Intră acum și în grupul de

O tânara în vârsta de 18 ani a avut parte de o moarte extrem de violenta, dupa ce, pe fondul consumului de alcool si a unui conflict spontan, iubitul acesteia a lovit-o de mai multe ori cu picioarele în zona capului, pâna a ajuns în stare de inconstienta, abandonându-i apoi cadavrul pe malul râului Moldova. Potrivit IPJ Suceava, duminica dimineata,  în jurul orelor 09.10, politistii din cadrul Postului de Politie Fundu Moldovei au fost sesizati despre faptul ca în spatele cladirii discotecii de pe raza comunei, la o distanta de circa 200 m, în albia râului Moldova, a fost gasit un cadavru de sex feminin, care prezenta în zona fetei urme de sânge.

Cu ocazia cercetarilor desfasurate s-a stabilit ca victima se numeste Gramada Valentina – Aurica de 18 ani si ca suspect de comiterea faptei este prietenul victimei,  Popitanu Andrei de 19 ani, localnic.

În urma masurilor întreprinse, autorul Popitanu Andrei a fost prins, stabilindu-se ca în intervalul orar 23.00 – 24.30 , pe fondul consumului de alcool si a unui conflict spontan, a lovit victima de mai multe ori cu picioarele în zona capului, pâna aceasta a cazut si a continuat sa o loveasca lasând-o în stare de inconstienta, dupa care, speriat de situatie, a târât-o pe malul râului, abandonând-o în locul unde a fost gasita.

În urma efectuarii necropsiei cadavrului, s-a constatat ca moartea victimei a fost violenta, datorându-se unei hemoragii meningo-cerebrale, cu fracturi multiple de calota si baza craniana, consecutiv unui traumatism cranio-cerebral acut, ce s-a putut produce prin lovire activa cu un corp contondent, posibil bolovan.

Fata de numitul  Popitanu Andrei a fost luata masura retinerii pe o durata de 24 de ore, inculpatul fiind depus în arestul unitatii, cu propunere de arestare preventiva, sub aspectul comiterii infractiunii de omor calificat.

În cursul zilei de luni a fost înaintat Tribunalului Suceava referatul cu propunerea de luare a masurii privative de libertate. Instanta a apreciat întemeiata propunerea procurorului criminalist desemnat din cadrul Parchetului de pe lânga Tribunalul Suceava si a dispus luarea masurii arestarii preventive a inculpatului Popitanu Andrei pentru o perioada de 29 de zile.


Intră acum și în grupul de