Bărbat din comuna Valea Moldovei prins de polițiști cu permis de conducere ucrainean fals
 

Un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Valea Moldovei, este cercetat de polițiști după ce a fost prins la volanul unei mașini având permis de conducere ucrainean fals.

Poliția  Județeană Suceava a precizat că duminică, 11 martie a.c., în jurul orei 21.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Gura Humorului a oprit pentru control pe DC 27, din comuna Păltinoasa, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Valea Moldovei.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, cu ocazia verificării documentelor, bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile ucrainene prin care se atesta faptul că a obţinut mai multe categorii auto în perioada 2012-2015.

„Întrucât existau suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere și nu figurează ca fiind deţinător de paşaport, eliberat de autoritățile române”, a arătat IPJ Suceava.

Polițiștii au deschis un penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” şi „uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

loading...