Primarul Ion Lungu recunoaște că pentru asfaltarea străzii Traian Țăranu trebuie înlocuită conducta de apă: Schimbăm conducta și apoi asfaltăm


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a recunoscut, miercuri, că a greșit când a cerut ACET să preia conducta de apă potabilă de pe strada Traian Țăranu care fusese făcută „după ureche” și că acum s-a desfășurat o licitație pentru înlocuirea conductei urmând ca apoi să fie efectuate lucrările de asfaltare.

 

Lungu a spus că este acuzat că a promis că se va asfalta strada Traian Țăranu și că nu se face, dar a recunoscut că au fost probleme legate de conducta de apă.

„Acolo au fost niște probleme, cu o rețea de apă făcută după ureche în anii 90. Eu am insistat, le-am băgat-o pe gât celor de la ACET, iar după ce au preluat-o au constatat că sunt pierderi enorme, de 300 la sută”, a spus primarul.

Lungu a anunțat că se va schimbă conducta de apă și că a fost o licitație în data de 12 martie și s-au depus trei oferte din partea  Con Bucovina, Euro Est Grup SRL Șcheia și o asociere de firme din Iași.

Valoarea proiectului este de 617.934 de lei din care construcții montaj de 547.445 de lei.

Lungimea străzii este este de 839 de metri, iar termenul de realizare a lucrării este de două luni.

„Dacă facem lucrarea până în mai-iunie, cel târziu, urmează să trecem și la asfaltarea străzii”, a spus Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de