Primarul Ion Lungu: În acest an reparăm 247 de străzi, din care pe 13 cu covor asfaltic. Deja se lucrează la strada Vasile Bumbac și pe 14 străzi de pământ se fac lucrări de balastare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a fost stabilit programul lucrărilor de întreținere și reparație a străzilor pentru anul 2018, urmând să fie executate lucrări de reparații pe un număr de 247 de străzi, din care 13 cu covoare asfaltice, 130 prin plombări, iar pe 104 străzi se vor efectua lucrări de balastare.

 

„Bugetul pentru acest an este de 24,9 milioane de lei din care, pentru reparații, 20 de milioane, iar 4,9 milioane de lei pentru lucrări de investiții. Din totalul de 313 străzi, un număr de 247 vor intra în program de reparații, asfaltare, reabilitare, covor asfaltic, ceea ce înseamnă 78,9 la sută”, a spus Lungu.

El a arătat că vor fi realizate covoare asfaltice pe strada Curtea Domnească, unde vor fi scoase pavelele și se va turna covor asfaltic, strada Ion Irimescu, strada Traian Țăranu, strada Lev Tolstoi, strada Eternității, strada Mihail Sadoveanu, strada Bogdan Vodă, strada Mărășești, strada Mihail Kogălniceanu, strada Leca Morariu, strada Viitorului și strada Vasile Bumbac, dar că se va asfalta și parcarea MPO.

Primarul a spus că în ceea ce privește strada Vasile Bumbac unde au început deja lucrările, termenul de finalizare este 19 iunie, proiectul fiind finanțat prin PNDL.

„În linii mari sunt trei luni de zile și sunt convins că vor finaliza strada. Știu că este disconfort, dar nu avem altă soluție. Am cerut firmei să se mobilizeze cu forțe multe, să avem eficiență, rapiditate”, a declarat Ion Lungu.

Primarul a spus că această stradă are 389 de metri care se reabilitează și se va lucra inclusiv la structura de rezistență și se vor reface și trotuarele.

„Este o lucrare serioasă. O reparație capitală a străzii”, menționat primarul.

El a mai anunțat că în acest se lucrează la 14 străzi de pământ unde se pune balast respectiv la străzile, Traian Țăranu, Emil Cioran, Nicolae Titulescu, Iuliu Maniu, Nichita Stănescu, Pietrăriei, Tiberiu Popeia,22 Decembrie, Vasile Pârvan, Dragomirna, Decebal, Slt Turturică, Mitropolit Dosoftei și Eraclie Porumbescu.

Ion Lungu a subliniat că dorește ca până la Sărbătorile Pascale să fie finalizate intervențiile pe strazile de pâmânt unde sunt probleme.

„A venit zăpada, s-a topit, știm că este noroi pe aceste străzi, dar am luat măsuri și avem mai multe formații în teren în special în Burdujeni-sat și cartierul Ițcani și să încercăm cu celeritate să intervenim pe toate străzile unde sunt probleme și vom finaliza de intervenit pe toate străzile de pământ până la Sărbătorile Pascale”, a declarat Ion Lungu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de