Incendiu la o societate de prelucrare a lemnului din comuna Marginea din cauza unui cablu cu izolația deteriorată


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit miercuri, 14 martie a.c., la o societate comercială cu profil de prelucrare a lemnului din comuna Marginea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din Horodnic de Sus, cu patru autospeciale și o ambulanță SMURD.

Găleată a explicat că la sosirea militarilor ardea tavanul din lemn al unei hale de depozitare, cu pericol de propagare la întreaga construcție, cu bunurile aferente, și la o clădire învecinată.

„Datorită intervenției prompte a militarilor, au ars doar aproximativ 130 de metri pătrați din tavanul construcției și bunuri aflate în două încăperi. De asemenea, s-au degradat aproximativ 3 metri pătrați din acoperiș, un perete despărțitor și alte bunuri”, a spus Găleată.

El a precizat că incendiul a fost lichidat după circa o oră, pompierii reușind să salveze hala de depozitare și o clădire de birouri.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu cu izolația deteriorată”, a menționat slt. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de