Bărbat băut și fără permis, urmărit de polițiști în trafic, la Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Suceava, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea unor infracțiuni după ce condus băut și fără permis o mașină.

Potrivit Poliției Județene Suceava, un echipaj rutier ce acționa miercuri, 14 martie a.c.,  în jurul orei 13.20, pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, având în funcțiune semnalele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție.

Astfel, după circa 1 km, șoferul mașinii a oprit pe partea dreaptă a carosabilului, el fiind identificat de polițiști.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, șoferul mașinii a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de