Cele trei ceasuri rele de marti – cei 14 apostoli PSD-isti


Intră acum și în grupul de

 Cei 14 consilieri judeteni ai PSD Suceava nu au contat sub nici o forma la sedinta de marti a Consiliului Judetean Suceava. Înca de la debutul sedintei ei au votat împotriva ordinii de zi propusa de presedintele CJ, Gheorghe Flutur, si au avut pe parcursul sedintei mai multe interventii punctuale, în timpul carora au propus o serie de amendamente care nu fost aprobate de plen. Ba mai mult, ca umilinta consilierilor social-democrati sa fie totala, amendamentele celor de la PNL au fost aprobate cu votul celor 18 consilieri ai PD-L.

 Sedinta de marti a CJ Suceava ni l-a prezentat pe noul lider al grupului de consilieri PSD, Gheorghe Iacob, în conditiile în care liderul judetean al partidului si fost sef al executivului judetean, Gavril Mîrza era în sala. Cu alte cuvinte, Mîrza a refuzat sa intre în competitie directa cu Flutur si a pus pe altcineva sa fie port-drapelul social-democratilor si sa se ia la trânta cu echipa PD-L. Daca e sa fim rautaciosi, dar corecti, pâna la capat, Flutur si compania nu prea are nevoie de PSD în guvernarea ce urmeaza. Pur si simplu îsi poate face treaba, punctual, cu oameni din PSD care sunt consilieri judeteni. Si spun asta pentru ca nu de putine ori am vazut în atitudinea unora de la PSD dorinta de a se vinde lui … presedintelui CJ. Sedinta de marti a lasat în urma un iz de neputinta totala ce izvora din tabara PSD si de oportunism, ce venea dinspre cei patru consilieri judeteni ai PNL. Între noi fie vorba, e si greu sa faci politica judeteana în CJ când ai doar 4 voturi din 37 posibile, cum are PNL. Dar parca nici sa nu faci opozitie nu se cade. Macar asa, de ochii presei, care mai asista la simulacrul de dezbatere a punctelor de pe ordinea de zi. Cert este ca PD-L Suceava a avut în cei patru consilieri judeteni ai PNL un partener de nadejde. Si era greu sa nu fie asa, când în sala mai bine de jumatate din cei de la PD-L au mâncat o pâine buna la PNL, în perioada 2004-2007.

 Revenind la „parodia” de opozitie pe care o joaca PSD în CJ, mi-e greu sa cred ca sedintele din cei patru ani care urmeaza vor fi altfel decât cea de marti. Adica cei de la PSD, mai putin Gavril Mîrza care spera sa plece în Parlament ca senator, sa se faca ca se plâng, iar cei de la PD-L, în cârdasie punctuala (ca urmare a negocierilor de culise) sa le râda în nas si sa voteze dupa „cum vrea muschii lor”. Devine penibil, la un moment dat, demersul celor 14 consilieri PSD de a se erija în opozanti în conditiile în care nu au demonstrat ca stiu sa faca politica si ca sunt o echipa greu de înfrânt. În sedinta de ieri, lehamitea si resemnarea a pus stapânire pe PSD-isti si cam asta va fi starea de spirit în CJ Suceava daca social-democratii nu apuca sa revina la guvernare din toamna acestui an. Din punctul meu de vedere, cei 14 ar trebui sa înceapa o munca de „apostolat” în ale administratiei publice judetene, sa lase pensiile acasa si sa ia la picior judetul si problemele lui, pentru ca la cum arata trupa lui Gavril Mîrza, tare mi-e ca trebuie sa le spuna cineva ca joaca în momentul de fata într-o alta grupa valorica decât cea în care joaca PD-L si PNL.

                                                                                                     Mihai Chira


Intră acum și în grupul de