„Pe urmele evreilor”


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc, luni, vernisajul expozitiei „Pe urmele evreilor”, dedicata zilei Holocaustului. Expozitia cuprinde obiecte de cult, documente, fotografii provenite de la Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina – Gura Humorului, Comunitatea Evreiasca din Suceava, precum si din Colectiile Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava.

Vernisajul va fi urmat de un colocviu, la care vor participa profesori de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, inspectori de la Inspectoratul Scolar Suceava, membri ai comunitatii evreiesti si muzeografi din cadrul Complexului Muzeal „Bucovina” Suceava.

Ziua de 9 octombrie a fost declarata Ziua Holocaustului la propunerea Comisiei Internationale pentru studierea Holocaustului, în România fiind aprobata de Guvern în anul 2004.

Semnificatia acestei zile este legata de începerea deportarii evreilor din România în Transnistria, în anul 1941, ca urmare a planului Germaniei naziste si al statelor colaboratoare de persecutare si anihilare a evreilor.


Intră acum și în grupul de