Urmărire pe un drum forestier din Brodina după un autoturism încărcat cu țigări de contrabandă de peste 33.000 lei


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, este cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de contrabandă și conducerea unui vehicul fără permis, după ce a fost prins de polițiștii de frontieră cu țigări în valoare de peste 33.000 lei.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, miercuri, 14 martie a.c., la nivelul S.T.P.F. Suceava şi S.P.F. Brodina – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a identificat, pe un drum forestier de pe raza comunei Brodina un autoturism marca Opel Vectra despre care existau suspiciuni că transportă țigări de proveniență ucraineană.

„Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea acestuia, însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate de către lucrătorii noștri și a continuat deplasarea în mare viteză.

Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea mașinii, iar la scurt timp autoturismul în cauză a fost găsit abandonat”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că polițiștii de frontieră au luat măsuri de supraveghere şi cercetare a zonei, iar la scurt timp, în apropiere, a fost depistat șoferul maşinii, un bărbat în vârstă de  30 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava.

„În portbagajul mașinii abandonate au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii mașinii și a bărbatului la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor”, a menționat ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava.

Astfel, au fost descoperite 2.880 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 33.700 lei.

Totodată, pe timpul verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu avea permis de conducere.

„Întreaga cantitate de țigări în valoare de peste 33.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cetăţeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Totodată, autoturismul marca Opel Vectra în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea anchetei”, a mai arătat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

 


Intră acum și în grupul de