Delgaz Grid a investit anul trecut aproape 40 de milioane de lei în modernizarea reţelelor de distribuţie din județul Suceava

• Compania a investit în total în 2017 peste 450 milioane lei în reţelele de gaze naturale şi energie electrică; • Pentru anul în curs ne-am propus să investim peste 50 milioane lei în judeţul Suceava.

Delgaz Grid, compania de distribuţie de gaze naturale şi electricitate a Grupului E.ON România, a investit anul trecut aproape 40 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice şi a gazelor naturale din judeţul Suceava. Creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie pentru clienţii noştri este prioritară pentru companie.

Principalele categorii de lucrări avute în vedere au fost :

  • Înlocuire conducte şi branşamente gaze naturale în mun. Suceava;
  • Modernizare reţele electrice aeriene de joasă tensiune (în peste 20 de localităţi, printre care Capu Codrului, Sadova, Vama);
  • Înlocuire izolaţiei la liniile electrice aeriene de medie tensiune (lucrare de peste 8 mil. lei);
  • Montarea a peste 20 de echipamente telecomandate în reţeaua aeriană de medie tensiune;
  • Înlocuirea a peste 40 de transformatoare;
  • Îmbunătăţirea nivelului de tensiune (în 16 localităţi, printre care Rădăşeni, Drăguşeni, Ipoteşti).

« Clienţii sunt prioritatea noastră şi ei sunt cei care vor beneficia de efectele modernizării infrastructurii de distribuţie. Investim an de an sume importante, iar reuşita noastră înseamnă să avem tot mai mulţi clienţi care se bucură de confortul dat de gazele naturale sau electricitate asigurate la parametri superiori de calitate. Vom continua să investim masiv chiar dacă uneori aceasta poate însemna şi oarecare inconveniente pentru cetăţeni, însă important este că în urma acestor lucrări se obţine siguranţă şi confort », declară d-l Csulak Ferenc, Director General Delgaz Grid.

Pentru anul în curs, compania Delgaz Grid şi-a propus să investească pentru modernizarea reţelelor de distribuţie de electricitate şi gaze naturale din judeţul Suceava peste 50 milioane lei, o sumă cu circa 25% mai mare faţă de 2017. Principalele direcţii de acţiune rămân în principiu aceleaşi ca anul trecut, cu suplimentare de fonduri pentru anumite categorii de lucrări.

Anul trecut Delgaz Grid a investit circa 450 milioane de lei, cel mai mult de la intrarea pe piaţa românească a Grupului E.ON, din anul 2005. Pentru 2018, Delgaz Grid şi-a propus să investească peste 494 milioane de lei, destinaţi în cea mai mare parte modernizării reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Totodată, Delgaz Grid va continua să deruleze campanii de informare a populaţiei privind utilizarea corectă şi sigură a surselor de energie.

Delgaz Grid, companie din cadrul Grupului german E.ON, deserveşte peste 3 milioane de clienţi şi  operează:

  • o reţea de gaze naturale în lungime de peste 21.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord a României: Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău;
  • o reţea de electricitate de peste 80.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

Departament Comunicare Corporatistă

loading...