Prefectul de Suceava a constatat necesitatea consolidării malurilor râului Suha la Doroteia și punerea în siguranță a unui pod. SGA Suceava a deblocat mai multe aglomerări de ghețuri pe râurile Dorna și Teșna


Intră acum și în grupul de

Prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, dar și șeful ISU Suceava, general de brigadă Ion Burlui,  au verificat, miercuri în județ situația în zona cursurilor de apă Dorna, Bistrița și Teșna, în contextul avertizării meteo  Cod galben de precipitații și  avertizării  hidrologice.

Potrivit unui comunicat de presă, la Doroteia-Frasin s-a constatat necesitatea consolidării  malurilor râului Suha și punerea în siguranță a podului de acolo, iar în acest sens, prin implicarea Primăriei  Frasin, s-a intervenit cu  50 de tone de anrocament.

Potrivit informațiilor transmise de SGA Suceava, marți 13 martie 2018, la confluența dintre râul Dorna cu râul Dornișoara,   “s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață  de 60 m lungime. Intervenția s-a realizat  cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei”, iar acțiunea a fost coordonată de SH Vatra Dornei – din partea SGA Suceava- și Primăria Poiana Stampei.

Tot SGA Suceava precizează că miercuri 14 martie 2018, în jurul orei 6,30, în comuna Poiana Stampei – zona Turbăriei-, pe râul Dorna, s-a intervenit pentru deblocarea unei aglomerări de gheață întinse   pe o lungime de 400 m, iar intervenția s-a efectuat cu un buldoexcavator al Primăriei Poiana Stampei, acțiunea fiind,  de asemenea,  coordonată de SH Vatra Dornei, din partea SGA Suceava, și Primăria Poiana Stampei.

În aceeași zi, printr-o acțiune coordonată de directorul SGA Suceava,  Daniel Drăgoi, pe râul Teșna, comuna Coșna, s-a intervenit cu un buldoexcavator  aparținând comunei Coșna, drumul județean 72D fiind  inundat pe o porțiune de 250 metri.

Acțiunea  s-a desfășurat  la  250 metri aval  de confluența râului Teșna cu râul Bancu.

“În urma intervenției, cursul râului Teșna a fost deblocat de ghețuri, iar apa s-a retras din drum”, au mai informat reprezentanții SGA Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de