Universitar sucevean, câștigător al Bursei Fulbright în domeniul cooperării transfrontaliere


Intră acum și în grupul de

Marcela Șlusarciuc, lector univ. dr. în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost propusă de către Comisia Fulbright pentru o bursă postdoctorală Senior Award 2018-2019, ca urmare a unui proces de evaluare care s-a desfășurat în două etape.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanții USV, acest tip de finanțări este dedicat cadrelor universitare, cercetătorilor și profesioniștilor care dețin titlul de doctor și doresc să desfășoare o activitate de cercetare sau să susțină cursuri în Satele Unite ale Americii.

„Proiectul de cercetare pe care candidata suceveană l-a propus urmărește identificarea unui model de cooperare și parteneriat între instituții pentru buna guvernanță a regiunilor transfrontaliere. Rezultatele așteptate ar putea constitui o contribuție semnificativă la înțelegerea modului de funcționare a acestor regiuni, aspect important pentru comunitatea academică suceveană, dată fiind poziționarea în regiunea transfrontalieră România-Ucraina și existența a numeroase parteneriate tradiționale în care USV este implicată”, arată sursa citată.

Lector univ. dr. Marcela Șlusarciuc a făcut parte din prima generație de doctoranzi ai USV în economie și, peste 12 ani, și-a desfășurat activitatea profesională în domeniul cooperării transfrontaliere.

„Alături de colegi din diferite facultăți, noua bursieră Fulbright contribuie la dezvoltarea cooperării transfrontaliere și a parteneriatelor educaționale și de cercetare între România și Ucraina, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava având o lungă experiență în derularea de proiecte educaționale și de cercetare cu universități ucrainene”, se precizează în comunicatul transmis.


Intră acum și în grupul de