Zece directori de scoli risca sanctiuni


Intră acum și în grupul de

Inspectorul scolar general-adjunct al ISJ Suceava, prof. Daniel Hrenciuc, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca a propus Consiliului de Administratie, în sedinta din aceasta saptamâna, sanctionarea a zece directori de scoli care “au gestionat defectuos încadrarea de personal”, adica au ascuns posturi.

Daniel Hrenciuc a afirmat ca le-a luat acestora nota explicativa, dar masurile vor fi luate doar în CA al ISJ. Acesta a precizat ca situatiile difera de la scoala la scoala, dar majoritatea directorilor care n-au anuntat posturile libere la ISJ au invocat ca acestea au aparut dupa ce s-a încheiat perioada miscarilor de personal, sau “fluctuatia continua” a elevilor. Daniel  Hrenciuc spune ca acesti directori risca doar sanctionarea cu “mustrare”.  

El a exemplificat cu un post de învatator de la o scoala din Falticeni, care n-a aparut nicaieri la repartizarile din toamna, directorul motivând ca exista solicitare de la parinti pentru înfiintarea unei clase I cu 30 de copii. Inspectorul general-adjunct este de parere ca nici metodologia “nu ofera suportul asa cum s-ar dori”: “Directorii de la licee si grupuri scolare nu pot merge pe o cifra sigura, ei îsi propun sa faca clase, dar nu le fac pentru ca unii parinti nu au cu ce sa-si întretina copiii la internate. Peste 300 de elevi de clasa a IX-a, majoritatea din mediul rural, s-au transferat în acest an scolar de la licee din orase mai aproape de casa”.

Pe de alta parte, Daniel Hrenciuc a precizat ca au mai aparut posturi libere la istorie-geografie, prin demisia de ultima ora a unor dascali. Acesta a mai spus ca, daca anul acesta au fost doar doua posturi titularizabile la istorie, la anul vor fi libere vreo 20 de posturi, tocmai din acest motiv.


Intră acum și în grupul de