Zece directori de scoli risca sanctiuni

Inspectorul scolar general-adjunct al ISJ Suceava, prof. Daniel Hrenciuc, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca a propus Consiliului de Administratie, în sedinta din aceasta saptamâna, sanctionarea a zece directori de scoli care “au gestionat defectuos încadrarea de personal”, adica au ascuns posturi.

Daniel Hrenciuc a afirmat ca le-a luat acestora nota explicativa, dar masurile vor fi luate doar în CA al ISJ. Acesta a precizat ca situatiile difera de la scoala la scoala, dar majoritatea directorilor care n-au anuntat posturile libere la ISJ au invocat ca acestea au aparut dupa ce s-a încheiat perioada miscarilor de personal, sau “fluctuatia continua” a elevilor. Daniel  Hrenciuc spune ca acesti directori risca doar sanctionarea cu “mustrare”.  

El a exemplificat cu un post de învatator de la o scoala din Falticeni, care n-a aparut nicaieri la repartizarile din toamna, directorul motivând ca exista solicitare de la parinti pentru înfiintarea unei clase I cu 30 de copii. Inspectorul general-adjunct este de parere ca nici metodologia “nu ofera suportul asa cum s-ar dori”: “Directorii de la licee si grupuri scolare nu pot merge pe o cifra sigura, ei îsi propun sa faca clase, dar nu le fac pentru ca unii parinti nu au cu ce sa-si întretina copiii la internate. Peste 300 de elevi de clasa a IX-a, majoritatea din mediul rural, s-au transferat în acest an scolar de la licee din orase mai aproape de casa”.

Pe de alta parte, Daniel Hrenciuc a precizat ca au mai aparut posturi libere la istorie-geografie, prin demisia de ultima ora a unor dascali. Acesta a mai spus ca, daca anul acesta au fost doar doua posturi titularizabile la istorie, la anul vor fi libere vreo 20 de posturi, tocmai din acest motiv.

loading...