Invatamantul simultan nu se desfiinteaza in trei comune sucevene


Intră acum și în grupul de

Conducerea ISJ Suceava intentiona sa desfiinteze câteva scoli foarte mici  din judet, unde se învata în sistem simultan, însa acest lucru nu se poate realiza, fie din cauza drumului impracticabil, copii neputând fi transportati la scoala de centru, fie ca nu vor parintii. Inspectorul general al ISJ Suceava, Petru Carcalete, a declarat marti, ca este vorba de Scoala din Glodu-Panaci, unde se va continua învatamântul simultan la clasele I-IV, si la Brodina, în catunul situat la “kilometrul 14”, cum este numit, unde transportul copiilor “e aproape imposibil”. În aceste conditii si la aceasta scoala vor fi cursuri simultane la I-IV si V-VIII.

Petru Carcalete a mai precizat ca s-a luat decizia ca si la Scoala de la Costâna sa se uneasca clasele a VI-a si a VII-a, care ar fi trebuit desfiintate, având numar mic de elevi, fiindca parintii acestora nu au fost de acord cu deplasarea copiilor  la Scoala din Todiresti. “Oricum va avea de suferit calitatea actului didactic la clasele a  VI-a si a VII-a, care erau sub efective, de aceea s-ar fi dorit desfiintarea”,  a spus Petru Carcalete.

Seful ISJ a mai anuntat ca s-a rezolvat situatia celor 40 de elevi din clasele I-IV si a prescolarilor din cele doua grupe de gradinite ramasi fara Scoala de la Sadau-Brodina, distrusa de inundatii, Primaria gasind o cladire în care au fost mutati scolarii. În acest fel,  nu mai este necesar ca acesti copii sa fie transportati cu microbuzul la scoala de centru.


Intră acum și în grupul de