Țigări în valoare de peste 520.000 lei și două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, descoperite de polițiștii de frontieră în urma unei percheziții la Ulma. Proprietarul imobilului a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul din Rădăuți întrucât i s-a făcut rău


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au descoperit joi după-amiază, în urma unei percheziții desfășurate pe raza comunei Ulma, țigări de contrabandă în valoare de peste 520.000 lei și două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie ce erau folosite la transportul țigărilor.

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, în cursul zilei de joi, 15 martie a.c., în baza unor date deținute cu privire la faptul că la domiciliul unei persoane de pe raza județului Suceava este depozitată o cantitate de țigări de proveniență ucraineană, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate. Astfel, o echipă operativă s-a deplasat la imobilul respectiv unde a fost identificat proprietarul acestuia, în vârstă de 55 de ani.

„În baza mandatului de percheziție domiciliară emis de către Judecătoria Rădăuți, polițiștii de frontieră au efectuat, începând cu ora 16.00, o percheziție la domiciliul acestuia, ocazie cu care, într-o anexă gospodărească, a fost descoperită o însemnată cantitate de țigări, de proveniență ucraineană. De asemenea, în curtea imobilului au fost descoperite și două autoturisme de teren, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea erau folosite la transportul țigărilor”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a precizat că țigările și cele două autoturisme au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 44.940 pachete cu țigări (aproximativ 90 baxuri), de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 526.000 lei.

Astfel, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele două autoturisme de teren înmatriculate în Marea Britanie, în valoare de peste 23.000 lei, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava a menționat că pe timpul acțiunii proprietarul imobilului a acuzat o stare de rău, fapt pentru care a fost solicitată o ambulanță care l-a transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru efectuarea de îngrijiri medicale, fără a necesita însă internare.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se desfășoară activități specifice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a mai arătat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de