Tot mai multi jandarmi pe stadioanele din judet

În functie de meciuri si de gradul de risc, Inspectoratul de Jandarmi al Judetului Suceava va recurge la cresterea numarului de oameni de ordine pe stadioanele din judet. „Organizatorii trebuie sa ne anunte cu 5 zile înainte despre meciul ce urmeaza a avea loc, indiferent de liga si în functie de situatii se iau si masurile necesare”,  a declarat seful Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Suceava, colonelul Eugen Salar. Acesta a mai precizat ca înainte de meciurile ce vor avea loc în Suceava, jandarmii din judetele ale caror echipe vin sa joace la noi vor trimite listele cu suporterii care au interdictie de a intra pe stadioane.

Reamintim ca un suporter al Cetatii Suceava a fost amendat dupa ce a aprins o torta la meciul pe stadionul Areni dintre Cetatea Suceava – FC Botosani, iar alti trei au fost amendati pentru ca au fost recalcitranti si li s-a interzis accesul la meciuri timp de 6 luni. În timpul desfasurarii meciului de fotbal din cadrul Cupei României între echipele FC Cetatea Suceava si FC Botosani, o persoana aflata la peluza I a stadionului Areni, în cadrul galeriei sucevene, a aprins o torta pe care a ridicat-o deasupra capului si ulterior a aruncat-o între suporterii din jur. Jandarmii si politistii comunitari au intervenit, au stins torta si l-au identificat pe faptuitor, constatând ca acesta este P. Vasile, în vârsta de 21 de ani, din municipiul Suceava.

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Suceava, capitanul Bogdan Cornaci a precizat ca suporterului i-au fost întocmite actele premergatoare pentru savârsirea infractiunii de folosire în incinta arenei sportive a obiectelor artizanale si de distractie, pe baza de amestecuri pirotehnice din clasele II-IV, T1,T2, fapta prevazuta de legea 4/2008 privind prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive.

Capitanul Cornaci a mentionat ca, în cadrul aceluiasi meci de fotbal, deoarece au manifestat ostilitate la adresa personalului de ordine, V. Gabriel, în vârsta de 23 de ani, G. Bogdan, în vârsta de 21 de ani si N. Andrei, în vârsta de 21 de ani, domiciliati în municipiul Suceava, au fost sanctionati contraventional cu amenda de 700 de lei fiecare. Acesta a mai spus ca, în conformitate cu prevederile legii nr. 4/2008, în cazul acestora a fost aplicata si sanctiunea contraventionala complementara de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioada de 6 luni, iar numele lor au fost introduse în baza de date a Jandarmeriei Române.

loading...