PTF Siret: Polițiștii de frontieră suceveni au găsit 53 de baxuri cu țigări de contrabandă în remorca unui camion ucrainean ce transporta mobilă. Șoferul a fost reținut (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni împreună cu lucrătorii vamali din cadrul PTF Siret au descoperit în podeaua dublă a remorcii unui camion, cantitatea de  26.770  pachete cu țigări (53 de baxuri), în valoare de peste 23.700 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, camionul și remorca au fost indisponibilizate, iar șoferul, un cetățean ucrainean, este reținut pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef de poliție Ilie Poroch Serițan, a declarat că sâmbătă  în jurul orei 05:00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean , în vârstă de 50 de ani, conducând un automarfar cu remorcă MAN, încărcat cu mobilier.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra camionului și remorcii, iar în urma verificărilor s-a constatat că într-un spațiu special amenajat în remorca mijlocului de transport – podea dublă – erau disimulate  mai multe pachete cu țigări, fapt pentru care s-a luat măsura efectuării unui control amănunțit.

Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată în vederea sustragerii de la controlul vamal, în podeaua remorcii, cantitatea de 26.770 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a spus Poroch-Serițan.

Ţigările în valoare de 23.700 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanului ucrainean i s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Totodată, camionul și remorca, în valoare de 68.800 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a cetățeanului ucrainean, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat la Judecătoria Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de