Circulație în condiții de iarnă în județul Suceava. Poliția verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu cauciucuri de iarnă. Zeci de utilaje acționează pe drumurile naționale și se așteaptă un nou episod de ninsori abundente


Intră acum și în grupul de

Circulația în județul Suceava este deschisă pe toate drumurile naționale, duminică dimineața, în condiții de iarnă, după ce în cursul nopții au acționat pe trasee 56 de utilaje care au îndepărtat zăpada și au împrăștiat peste 800 de tone de materiale antiderapante.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă, iar utilajele de deszăpezire acționează în continuare pentru ca drumurile naționale să fie menținute  deschise.

Ea arătat că au fost împrăștiate circa 800 de tone de sare antiderapant și 80 de tone de clorură de calciu.

Preectul a menționat că a fost o restricție de trafic de circa o oră și jumătate la Argestru și Pojorâta pentru curățarea pasului Mestecăniș.

Totodată, polițiștii au verificat dacă autovehiculele sunt echipate cu cauciucuri de iarnă.

Ea a menționat că în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe drumul comunal din Șcheia folosit ca rută ocolitoare a municipiului Suceava, s-a creat un blocaj întrucât mai multe TIR-uri au patinat în condițiile în care autoritatea locală nu a intervenit cu materiale antiderapante și s-a luat decizia închiderii acestui drum, până duminică dimineața, cu deviere pe șoseaua de centură.

Drumarii acționează în continuare pentru ca drumurile să fie curățate, până la prânz, „la negru” în condițiile în care duminică seara este prognozat încă un episod foarte puternic de ninsoare.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de