Corneliu Popovici: „Alianta D.A. s-a refacut in judetul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Secretarul executiv al PSD Suceava, consilierul judetean Corneliu Popovici,  a acuzat, miercuri, ca Alianta D.A. s-a refacut în judetul Suceava, dupa ce, cu o zi înainte, consilierii judeteni PD-L si PNL au votat împreuna hotarârea prin care s-au repartizat sume de bani pentru echilibrarea bugetelor localitatilor din judet, majoritatea primariilor beneficiare având primari PD-L. Popovici a declarat într-o conferinta de presa ca în cele trei mandate de ales judetean nu a întâlnit o situatie asemanatoare, când la rectificare bugetara, localitati din judet sa nu beneficieze de alocari de fonduri. El a aratat ca din suma de 2,55 milioane de lei, care a fost distribuita de CJ Suceava, 88%  din fonduri au fost alocate unui numar de 58 de localitati cu primari PD-L sau independenti, restul de 12% a revenit pentru celelalte 56 de localitati din judet, iar o parte dintre localitati, cu primari PSD, nu au primit bani.

Secretarul executiv al PSD s-a aratat suprins de faptul ca cei patru consilieri judeteni PNL au votat pentru forma de repartizare a sumelor propusa de conducerea PD-L a CJ Suceava, „probabil, fiind multumiti ca trei primarii cu primari PNL primesc 65.000 de lei în plus”. „Aceasta dovedeste ca Alianta D.A. s-a refacut în judetul Suceava”, a afirmat Popovici, care a mentionat ca la începutul sedintei Consiliului Judetean, când numarul consilierilor PD-L nu asigurau majoritatea de vot,  consilierii PSD si PNL ar fi putut obtine, împreuna, o corectare a acestei distribuiri, „în interesul celor multi”. „S-a vazut la vot însa cine este pentru cei multi si cine pentru interesul personal”, a mai adaugat consilierul judetean.

Consiliul Judetean Suceava a aprobat marti, repartizarea unor sume de bani pentru echilibrarea bugetelor unor consilii locale, desi consilierii judeteni PSD au cerut amânarea si reanalizarea împartirii fondurilor, aratând ca localitatile cu primari PSD sunt defavorizate fata de cele cu primari PD-L.


Intră acum și în grupul de