Mai multe transporturi ilegale de lemn depistate, sâmbătă, de polițiștii suceveni. Un șofer din Marginea a încercat să facă două transporturi cu același aviz, un altul transporta mai mult lemn decât în aviz, iar altul nu avea niciun aviz


Intră acum și în grupul de

Mai multe transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii suceveni în cursul zilei de sâmbătă, materialul lemnos fiind confiscat, iar șoferii autocamioanelor sancționați.

Astfel, sâmbătă la ora 15.30, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe str. 22 Decembrie din localitate, autoutilitara condusă de un tânăr de 22 de ani din comuna Ciocănești, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, tânărul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 3,02 m.c. lemn de foc de esență molid.

Șoferul fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 323 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Tot sâmbătă, la ora 11.40, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe un DC neclasificat de pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 26 de ani, care a prezentat pentru control documentele personale, precum și cele de însoțire pentru materialul lemnos transportat, respectiv avizul de însoțire emis legal la data de 17.03.2018, orele 10.40, pentru cantitatea de lemn transportată.

Ulterior, la ora 13.59, pe timpul serviciului, patrula de poliție a oprit aceeași autoutilitară încărcată cu material lemnos ce se deplasa pe DN 17A, din direcția Sucevița către centrul comunei Marginea, ocazie cu care, în urma interogării aplicației informatice a constatat faptul că, pentru autoutilitară a fost emis un singur cod unic.

În acest caz s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta ilegal cantitatea de 16,93 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență fag.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 5.112 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Ulterior, la ora 15.00, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control autoutilitara condusă de un tânăr de 20 de ani din comuna Horodnic de Sus, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire, 1,24 m.c. lemn de foc de esență fag.(N.B.)


Intră acum și în grupul de