Viceprimarul Lucian Harșovschi despre retragerea autobuzelor de pe trasee: Măsura a fost nefericită, fără o justificare reală, iar conducerea Primăriei Suceava nu a fost notificată în prealabil. Surse: Decizia a fost o formă de protest a șoferilor față de nivelul salariilor


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Lucian Harșovschi a declarat, luni, că decizia conducerii societății Transport Public Local Suceava de a retrage, sâmbătă seara, autobuzele de pe trasee în urma precipitațiilor căzute, a fost una nefericită și fără o justificare reală, dar surse convergente au declarat că de fapt a fost o formă de protest a șoferilor nemulțumiți de salariile primite.

Lucian Harșovschi a spus că decizia a fost luată sâmbătă seara la ora 20:00, după circa două ore de ninsoare, fără să fie notificată Primăria Suceava și fără să existe o justificare reală.

El a arătat că, sâmbătă, de la ora 17:40 a început să ningă, iar el a fost la ora 20:05 în trafic, la Grupul Școlar unde fusese un incident cu o autoutilitară neechipată corespunzător și că atunci acționau utilaje de toate drumurile principale din municipiu.

Mai mult, el a spus că a primit semnale pe pagina sa de socializare că autobuzele nu ajung în stații și că, fără să știe de decizia de retragere a autobuzelor, le transmitea acestora că autobuzele vor ajunge mai greu, dar a subliniat că nici nu se gândea că autobuzele au fost retrase.

Potrivit viceprimarului, directorul TPL Darie Romaniuc a transmis serviciului de specialitate din Primărie că era lunecuș pe strada Mărășești și că s-a intervenit imediat cu materiale antiderapante, dar cu toate acestea s-a luat decizia retragerii autobuzelor.

Lucian Harșovschi a menționat că directorul TPL Suceava i-a spus că în țările occidentale șoferii anulează cursele dacă nu au certitudinea că pot merge în siguranță.

Viceprimarul a evitat să comenteze informațiile potrivit cărora această acțiune a fost o formă de protest a șoferilor TPL care ar fi nemulțumiți de nivelul de salarizare, aceștia având salarii mai mici decât cei din cadrul Direcției Domeniului Public din Primărie, menționând doar că explicația legată de ninsoare nu se susține pentru că au fost situații mai grave și nu au avut astfel de urmări.

„Nu are fundament explicația lor cu ninsoarea. A mai nins în ultimii zece ani câte trei-patru zile la rând și așa ceva nu s-a întâmplat. Am cerut un raport complet asupra situației care va fi pus în concordanță cu informațiile primite de la Poliția Municipiului Suceava, de la Poliția Locală Suceava și de la Serviciul de ecologizare, dar și cu traseele parcurse de utilajele de deszăpezire înregistrate pe GPS”, a spus viceprimarul.

El a subliniat că cei care conduc această societate să-și asume deciziile pe care le iau, mai ales că sunt plătiți din banii sucevenilor să presteze un serviciu public.

„Faptul că au fost două acroșaje  minore nu înseamnă că trebuie să fie dat ordin de scoatere a autobuzelor de pe trasee în condițiile în care ninsese puțin peste două ore”, a spus Lucian Harșovschi.

El a mai declarat că dacă era o situație cu troiene mari, se justifica pentru a nu pune în pericol nici șoferii, nici călătorii și nici alte bunuri, dar cel puțin pe drumurile principale trebuiau menținute autobuzele în trafic ținând cont că aceste trasee erau curățate și se împrăștiau și materiale antiderapante.

„Dacă erau probleme în cartiere, înțelegeam să nu circule, dar traseele principale trebuiau păstrate”, a spus viceprimarul.

El a arătat că de zece ani nu s-a întâmplat așa ceva și că retragerea autobuzelor a fost decisă fără consultarea Primăriei Suceava.

„Este grav ceea ce s-a întâmplat și este un semnal și pentru cei de acolo că așa ceva nu se va mai întâmpla”, a spus viceprimarul.


Intră acum și în grupul de